Rydning af dødsbo – få hjælp til en svær situation

De fleste der har prøvet at stå med rydning af dødsbo, ved at det er en meget svær proces. Det er ofte forbundet med stor sorg, men der er også en masse praktisk der skal håndteres. Alt det praktiske kan være meget tidskrævende og gøre hele processen langt mere uoverskuelig. Der er en masse følelser man skal have bearbejdet, men det er desværre ikke det eneste. Man skal også forholde sig til alt det praktiske et dødsbo medfører. Håndtering af et dødsbo kan ende som en opslidende proces, hvor sorgen over at miste en man har kær, ikke får lov til at blive omfanget. Men der er heldigvis professionel hjælp at hente.

Skal du håndtere rydning af dødsbo?

Hvis du står overfor at skulle klare rydning af dødsbo, så læs med her.

Jeg mistede for et par måneder siden min mormor. Hun var en sej kvinde som jeg altid har haft et nært forhold til, og tilbragt mange timer hos. Da hun døde stod jeg med en stor sorg, og skulle oven i den, håndtere både begravelse og tage beslutning om hvad der skulle ske med hendes lille hus. Efter begravelsen var jeg flere gange i hendes hus, for at påbegynde en oprydning. Huset skulle tømmes, og jeg havde planlagt at stå for det selv med hjælp fra venner. Jeg indså hurtigt at det ville blive en langt hårdere proces end jeg havde regnet med.

De første par gange jeg var i huset efter hendes død, fik jeg samlet et par betydningsfulde ting sammen, som jeg tog med mig hjem. Ting der havde for mange minder, og for stor affektionsværdi til at jeg kunne lade dem ’forsvinde’ gennem rydning af dødsbo.  Men jeg stod pludseligt med flere ting, end jeg selv havde plads til i min lille lejlighed. Jeg måtte erkende at uanset hvor meget jeg prøvede, var det for svært for mig at klare en rydning af dødsbo.

Få en hjælpende og kærlig hånd

Min veninde anbefalede mig at få professionel hjælp med ekspertise i rydning af dødsbo. Jeg fandt en virksomhed med stor erfaring i rydning af dødsbo, og som med en kærlig hånd kunne hjælpe mig. De rykkede ud med det samme, og jeg kunne nu slippe alt det praktiske arbejde. Jeg slap også for at skulle tage flere beslutninger omkring hvordan jeg skulle skille mig af med hendes ting på bedste vis. De varetog opgaven yderst professionelt, og med en stor respekt for både mine ønsker og min mormors tidligere ejendele.

 

Er du udfordret med fugt i huset? Læs mere her

stom_admin Forfatter