Fødevarehygiejne kursus til dine ansatte

Overvejer du at sende dine medarbejdere på fødevarehygiejne kursus? Det er et ganske fordelagtigt kort at have på hånden både for dig og dine ansatte. Bevis på viden omkring fødevare håndtering og hygiejne, er nemlig blevet mere og mere efterspurgt inden for især restaurations- og supermarkeds branchen.

Et fødevarehygiejne kursus er en god investering

Flere steder er det et krav at medarbejderne kommer på fødevarehygiejne kursus, simpelthen for at sikre at de ansatte er i stand til at håndtere bl.a. fødevarer korrekt. Hvis man står i kantine eller køkken, er det vigtigt at man ved ved hvilke temperaturer de forskellige madvarer skal opbevares ved, men også hvordan man håndtere bakterier i klude, kølerum samt på køkkenborde og andre overflader.

Læren om hygiejne i arbejdsøjemed inkluderer en læring om mikro biologi, således at kursisterne får et realistisk billede at hvor hurtigt en bakterie udvikler sig i henholdsvis en leverpostej og en karklud. Kursisterne lærer generelt at håndtere fødevarer korrekt i henhold til fødevarestyrelsens krav, således at kunder og gæster får mad og varer som ikke er sundhedsskadelige.

Samtidig sikrer kurset medarbejdere, som kan bidrage til at kravene i forhold til bakterier osv, således at de kan sikre et rent og pænt sted og en glad smiley. Et fødevarehygiejne kursus bør altså i høj grad ses som en investering i virksomhedens ry og forretning.

Er du jobsøgende?

Er du pt jobsøgende, så er det en rigtig god ide at dygtiggøre dig imens du venter på at få job. Hvad du bør dygtiggøre dig i afhænger selvfølgelig i høj grad af det fag du gerne vil arbejde indenfor. Mens nogle tager kurser i digitale medier, vælger andre at tage et excel kursus og andre endnu et fødevarehygiejne kursus. Det er altid godt at have lidt ekstra på CV’et. At tage kurser mens du går ledig viser nemlig at du ønsker at dygtiggøre dig, men også at du ikke bare er på én lang ferie i den tid du går ledig.

Desuden kan det være lige netop det kursus som gør, at en kommende arbejdsgiver vælger dig frem for en anden kandidat. Er du medlem af en fagforening tilbyder de dig faktisk ofte at tage kurser ganske gratis gennem dem. De har nemlig også interesse i at ledige kommer hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet. Så går du ledig, så tal med din A-kasse eller fagforening om mulighederne for at dygtiggøre dig inden for bestemte områder.

Appelsinen Forfatter